Studio lp is gestart in 2018 door architect en interieurarchitect Lisette Plouvier. In haar werk staan beleving van de ruimte en sfeer van de leefomgeving centraal. Door de gecombineerde achtergrond in interieur en architectuur zijn deze twee facetten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het interieur maakt de architectuur en andersom. Basisuitgangspunten in het werk zijn: een functionele aantrekkelijke ruimte creëren voor mens en omgeving. Hoe maak ik het slim? Wat geeft antwoord op de wensen van de opdrachtgever en de gebruiker? De kracht zit in de creativiteit, de bevlogenheid, het enthousiasme en de samenwerking!

Als studio gaan we verschillende samenwerkingsverbanden aan met andere architecten dan wel met andere disciplines. Juist samen ontwikkelen we verder. Dat is ook de reden om onze werkruimte te delen met andere architecten, landschappers en stedenbouwkundigen. Lisette geeft naast haar werk ook les aan de academie van Bouwkunst Amsterdam en TU Delft.

Voordat Lisette zelfstandig begon heeft ze ervaring op gedaan bij verschillende grote bureaus. Ze heeft met name gewerkt aan maatschappelijk vastgoed waaronder scholen, theaters en gemeentehuizen. Een van deze bureaus was atelier PRO waar ze projectarchitect van het Cultuurhuis Winschoten was. Daarnaast was ze onder andere projectarchitect van de uitbreiding voor het Allard Pierson Museum, Vitalis College, Rietveld College en Graafschap College. Zie hier de link naar de projecten van haar bij atelier PRO.